Op naar een gedetailleerd ontwerp voor de Experience

Op naar een gedetailleerd ontwerp voor de Experience “De tijd van plannen maken, haalbaarheidsstudies en inventarisatie is voorbij” Hoe motiveer je mensen om gezonder en duurzamer te eten? Een vraag die veel partijen bezighoudt. In de Experience van het World Food Center gaan we dat doen met beleving, verbeeldingskracht en entertainment. Maar hoe staat het […]

Lees meer
Eindejaarsupdate WFC Experience

Op de valreep, voordat voor velen van ons de vakantie begint en we afscheid nemen van 2020, wil ik jullie nog één keer een update geven over de World Food Center Experience. Zeker nu corona weer het gesprek van de dag is en we in een volledige lockdown zitten, krijg ik steeds meer vragen over de […]

Lees meer
Interview Brad Shelton: “Er is zóveel te vertellen…”

BRC Imagination Arts mag het ontwerp maken voor de inhoud van de World Food Center Experience. Wij spraken – coronaproof – met creative director Brad Shelton. Hoe was het om de aanbesteding te winnen?“We zijn echt bijzonder blij dat we nu verder kunnen gaan met het ontwerpen van de inhoud, het uitwerken van het concept. […]

Lees meer
BRC Imagination Arts verder met ontwerp World Food Center Experience

Ede, 9 november 2020 – BRC Imagination Arts mag het ontwerp gaan maken voor de inhoud van de World Food Center Experience, de grote thema-attractie rondom voedsel die gebouwd wordt in Ede. BRC kwam als beste uit de bus bij de Europese aanbesteding die deze zomer werd uitgeschreven door de stichting WFC Experience. Met de […]

Lees meer
TeKa Groep wordt exploitant World Food Center Experience

Ede, 15 oktober 2020 – De exploitatie van de World Food Center Experience in Ede komt in handen van TeKa Groep. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die deze thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert. Met de keuze voor TeKa Groep kiest de stichting WFC Experience voor […]

Lees meer
Kraaijvanger Architects en Braaksma & Roos Architectenbureau ontwerpen gebouw World Food Center Experience

Ede, 22 september 2020 – De opdracht voor het ontwerp van het gebouw van de World Food Center Experience is gegund aan Kraaijvanger Architects en Braaksma & Roos Architectenbureau. De gunning is het resultaat van een Europese aanbesteding van de stichting WFC Experience die de thema-attractie rondom voedsel in Ede realiseert. Met de Rotterdams/Haagse architectencombinatie […]

Lees meer
Aanbesteding definitief ontwerp en bouw inhoud Experience gepubliceerd

Deze week is de officiële aanbesteding voor het ontwerpen en bouwen van de inhoud van WFC Experience gepubliceerd op Tenderned. Deze aanbesteding is gericht op het vinden van een Experience architect en bouwer die het Masterplan en de nota van uitgangspunten verder uitwerkt tot een definitief ontwerp en in de realisatiefase als hoofdaannemer de attractie […]

Lees meer
Consumptioloog Hans Dagevos nieuw bestuurslid van de WFC Experience

Ede, 11 juni 2020 – Deze week heeft de Stichting World Food Center Experience haar bestuur versterkt met Hans Dagevos. Dagevos is consumptioloog en senior onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR).  Met de aanstelling van Dagevos namens de WUR is het bestuur op volle sterkte. Eerder traden Cees van der Knaap (als tijdelijk […]

Lees meer
Maak kennis met bestuurslid Hans Dagevos

“De WFC Experience gaat op betekenisvolle én belevingsvolle manieren het contact met consumenten maken.” Het bestuur van de Stichting World Food Center Experience is deze maand versterkt met een vijfde bestuurslid. Hans Dagevos is consumptiesocioloog en als senior scientist verbonden aan Wageningen University & Research (WUR). Zijn onderzoeksinteresses richten zich onder meer op voedselconsumptiegedrag, voedselbeleid […]

Lees meer
Wereldvoedseluitdaging: de corona-uitbraak en onze voedselsystemen

Een van de belangrijkste drijfveren voor de realisatie van de World Food Center Experience is een bijdrage te willen leveren aan het aanpakken van grote internationale voedseluitdagingen. Die uitdagingen, onder meer met betrekking tot het op een duurzame en gezonde wijze voeden van een groeiende wereldbevolking, zijn alleen maar groter geworden nu door de coronacrisis […]

Lees meer