Cees van der Knaap

Bestuursvoorzitter

Cees van der Knaap is voorzitter van het bestuur van de stichting en is bekend en begaan met de WFC Experience. Van 2008 tot 2017 was hij burgemeester van Ede. Onder zijn leiding haalde de gemeente Ede het World Food Center naar deze prachtige locatie aan de rand van de Veluwe en naast het NS station Ede-Wageningen. Van 2002 tot 2007 was Van der Knaap staatssecretaris van Defensie. Voor die tijd was hij namens het CDA lid van de Tweede Kamer.

“De Universiteit van Wageningen is wereldwijd bekend. De regio Food Vallley is mede daardoor op productie en kennis van Food één van de Top Regio’s van ons land. In de directe omgeving van het station Ede-Wageningen ontstaat een gebied waar voedselbedrijven en consumenten elkaar ondersteund vanuit de kennis vanuit de universiteit van Wageningen elkaar treffen. Het World Experience Center is daarin een internationale Trekker.”

Ika van de Pas

Bestuurslid

Ika van de Pas heeft haar sporen verdiend op het gebied van duurzaamheid en gezondheid in relatie tot voeding. Als directeur van de stichting Milieu Centraal, houdt zij zich dagelijks bezig met het adviseren van consumenten op het gebied van duurzaamheid, milieu en voeding.

LinkedIn-profiel van Ika van de Pas

“Ik ben blij dat de World Food Center Experience er komt en denk zeker dat de WFC Experience voorziet in een grote behoefte. Eten is een onderwerp wat iedereen dagelijks enorm bezighoudt.”

Lees het interview met Ika van de Pas

Aart Jan Verdoold

Bestuurslid

Aart Jan Verdoold is CEO van Dunavast. Verdoold brengt veel ervaring op het gebied van ondernemen, projectontwikkeling, duurzaamheid en exploitatie aan tafel. Verdoold is een nieuw gezicht in het bestuur van de stichting maar was in het verleden al eerder betrokken bij de ontwikkeling van het World Food Center.

LinkedIn-profiel van Aart Jan Verdoold

Het World Food Center wordt een plek waar overheden, kennisinstellingen, bedrijven en consumenten elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen en om ervaring op te doen. Een plek waar mensen wonen en werken en waar de WFC-Experience een gezichtsbepalende publieksattractie zal worden

Lees hier het interview met Aart Jan Verdoold

Hans Dagevos

Bestuurslid

Hans Dagevos is consumptioloog en senior onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR). In zijn rol bij de universiteit houdt Dagevos zich bezig met voedselconsumptiegedrag, voedselbeleid en dynamiek binnen de moderne consumptiesamenleving en beleveniseconomie.

LinkedIn-profiel van Hans Dagevos

“De WUR kijkt tegenwoordig met een brede bril naar zaken als voedingsproductie, consumptie, duurzaamheid, milieu en gezondheid. Daarom vinden we de World Food Center Experience ook zo interessant. Dit initiatief in onze eigen Foodvalley en op een steenworp afstand van WUR, brengt die breedte samen en zet de consument centraal.”

Lees hier het hele interview en maak kennis met Hans Dagevos