Het Grote Voedselavontuur

Loop met ons door de Experience. In juli 2021 presenteerden wij samen met BRC de eerste fase van het ontwerp van de binnenkant van de Experience. In juli 2022 volgt het definitieve ontwerp.

De World Food Experience draait om vier thema’s. Benieuwd naar de thema’s? Bekijk dan de video hieronder.

Ze ervaren deze onderwerpen met digitale interactieve elementen, live-presentaties, theaterdecors, 3D-media, interactieve praktische, fysieke activiteiten en begeleid rollenspel waarmee ze zien hoe ons eten op het bord komt, welke keuzes de bezoekers kunnen maken om een gezonder, evenwichtiger (en smakelijker) leven te leiden en wat we (nu en in de toekomst) kunnen doen om te zorgen voor de mensheid en de planeet die ons voedt.

Na het bezoek van de verschillende zones moeten de bezoekers weggaan met steeds andere kennis of gevoelens:

Thema 1: Het individuele lichaam
“Ik kan kiezen voor voedsel dat gezond is voor mij en duurzaam voor de aarde. Hier bij het World Food Center heb ik geleerd dat dat helemaal niet zo moeilijk is!”

Thema 2: De Voedselwaardeketen
“Ik wist niet dat de voedselwaardeketen internationaal is en zoveel schakels, kwaliteits- en veiligheidsmaatregelen bevat. Ik kan zelf iets doen door duurzame keuzes te maken.”

Thema 3: Wereldwijde voedseluitdagingen
“Nu snap ik dat we op nieuwe manieren voedsel moeten gaan produceren om de verstedelijking, de klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking aan te pakken. Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek nodig.”

Thema 4: De rol van Nederland
“Nu snap ik dat Nederland een zeer belangrijk voedselland is, zowel op productie- als op innovatiegebied. De food sector is heel interessant. Misschien kan ik er wel werk in vinden!”