Uniek attractief voedselavontuur in Ede

De World Food Experience wordt een thema-attractie over voedsel en neemt na opening bezoekers mee op een persoonlijk avontuur door de wereld van ons dagelijks eten. Zo worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en van de consequenties die samenhangen met de keuze van het dagelijkse eten. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs.

De wereld van voedsel is prachtig! Voedsel behoort tot onze primaire levensbehoeften. We groeien ermee op, letterlijk. Het geeft ons energie. Het biedt ons oneindige inspiratie en creativiteit. Het verbindt mensen en culturen. Tegelijkertijd zijn er grote uitdagingen zoals overgewicht, honger en klimaatverandering. We komen steeds verder af te staan van de productie van ons eten.

De World Food Experience brengt mensen juist weer in contact met de wijze waarop eten geproduceerd en geconsumeerd wordt, wereldwijd. De attractie laat mensen beleven wat de impact van voedsel is op hun lichaam, hoe de voedselketen werkt, wat de nationale en internationale voedseluitdagingen zijn en hoe Nederland aan het oplossen hiervan kan bijdragen. Dit alles op een spannende, aantrekkelijke en boeiende manier, waardoor de World Food Experience niet alleen een leuk uitje voor het hele gezin wordt, maar mensen ook stimuleert te kiezen voor gezonde en duurzame voeding.

Doelen van de World Food Experience

  1. De World Food Experience wordt een topattractie in Nederland die bezoekers op een spannende reis meeneemt in de wereld achter ons eten.
  2. Wij betrekken bezoekers en maken hen daarmee onderdeel van de wereld van voeding. Zo helpen we hen bewust keuzes te maken en zich actief op te stellen ten aanzien van voeding.
  3. In de World Food Experience werken bedrijven, overheden, wetenschap, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen samen om het complexe verhaal van voeding over te brengen.

Een bezoek aan de World Food Experience stimuleert en helpt mensen om een steentje bij te dragen aan een gezonde, smakelijke en duurzame toekomst voor henzelf en hun gezin, Nederland en de wereld.

Dat krijgen we voor elkaar met leuke, authentieke, educatieve belevenissen op basis van verhalen, waarbij de nadruk ligt op de voortrekkersrol van Nederland op het gebied van wereldwijde voedselproductie en -onderzoek, voedselzekerheid en -veiligheid en de gezondheid van de mensheid en de aarde.