Ede, 11 juni 2020 – Deze week heeft de Stichting World Food Center Experience haar bestuur versterkt met Hans Dagevos. Dagevos is consumptioloog en senior onderzoeker aan de Wageningen University & Research (WUR).  Met de aanstelling van Dagevos namens de WUR is het bestuur op volle sterkte. Eerder traden Cees van der Knaap (als tijdelijk voorzitter), Dirk Lubbers, Ika van de Pas en Martin Ruiter al toe tot het bestuur van de Stichting.

In zijn rol bij de universiteit houdt Dagevos zich bezig met voedselconsumptiegedrag, voedselbeleid en dynamiek binnen de moderne consumptiesamenleving en beleveniseconomie. Marcel Goossens, directeur van de Stichting WFC Experience, is blij met de komst van Dagevos: “Het draait straks allemaal om de consument en dus is de kennis van consumptiegedrag in voedsel die Hans meebrengt zeer welkom.”

WUR belangrijke partner
De WUR is al vanaf het eerste begin een belangrijke partner voor de Experience. De wetenschappelijke kennis van de universiteit speelt een cruciale rol in het verhaal dat de bezoekers straks gaan beleven.

Dat de WUR en de WFC Experience elkaar versterken beaamt Dagevos. “De WUR kijkt tegenwoordig met een brede bril naar zaken als voedingsproductie, consumptie, duurzaamheid, milieu en gezondheid. Daarom vinden we de World Food Center Experience ook zo interessant. Dit initiatief in onze eigen Foodvalley en op een steenworp afstand van WUR, brengt die breedte samen en zet de consument centraal.”

Lees hier het hele interview en maak kennis met Hans Dagevos