Ede, 20 mei 2021 – Met ingang van 1 april kent het bestuur van de stichting World Food Center Experience een nieuwe bestuurder. Aart Jan Verdoold, CEO van Dunavast, neemt in het bestuur de plaats in van Martin Ruiter, die zijn bestuursfunctie niet langer kon combineren met zijn andere werkzaamheden. Verdoold is een nieuw gezicht in het bestuur van de stichting maar was in het verleden al eerder betrokken bij de ontwikkeling van het World Food Center.

Verdoold brengt veel ervaring op het gebied van ondernemen, projectontwikkeling, duurzaamheid en exploitatie aan tafel. “Het huidige bestuur is heel veelzijdig, met competenties vanuit wetenschap, voeding, overheid en de leisure-branche. Nu draag ik mijn steentje bij vanuit commercie en het bedrijfsleven. Dat vult elkaar goed aan”, aldus Verdoold.

Het voelt als thuiskomen
In het verleden was Aart Jan Verdoold CEO van Green, dat onderdeel uitmaakte van de ontwikkelcombinatie WFC Development. Het project is voor Aart Jan Verdoold dus bekend terrein. “Ook al is het alweer wat jaren geleden dat ik hier aan tafel zat, de passie voor het thema voeding is gebleven. Het voelt een beetje alsof ik weer thuiskom. Het World Food Center wordt nu daadwerkelijk de plek die de initiatiefnemers indertijd voor ogen hadden. Een plek waar overheden, kennisinstellingen, bedrijven en consumenten elkaar ontmoeten om kennis uit te wisselen en om ervaring op te doen. Een plek waar mensen wonen en werken en waar de WFC-Experience een gezichtsbepalende publieksattractie zal worden.”

Het bestuur van de Stichting WFC Experience bestaat uit Cees van der Knaap (voorzitter), Ika van de Pas, Dirk Lubbers, Hans Dagevos en Aart Jan Verdoold.

Lees hier het volledige interview met Aart Jan Verdoold