Met een 360 graden filmtheater is de World Food Experience van de partij op de Floriade 2022 in Almere. Van 14 april t/m 9 oktober kunnen bezoekers de boeiende en soms uitdagende wereld achter ons eten op een bijzondere manier beleven. Met de deelname aan de Floriade wil de World Food Experience het grote publiek kennis laten maken met de Experience en met de innovatieve rol die Nederland in de wereld speelt op het  gebied van voeding.

In de filmtent van de World Food Experience wordt de bezoeker meegenomen op reis door de wereld van voeding; hoe het vroeger was, hoe het nu is en hoe het in de toekomst kan zijn. In de film passeren uiteenlopende uitdagingen en ontwikkelingen de revue. Over slimme land- en tuinbouw, robots en sensoren, minder afval en alternatieve eiwitbronnen. Kortom, de kijker maakt kennis met hoe in Nederland gezamenlijk wordt gewerkt aan innovatieve oplossingen.

World Food Pavilion
Samen met de provincie Gelderland en de gemeente Ede heeft de World Food Experience het initiatief genomen om een paviljoen op de Floriade in te richten. In het 1.200 m2 grote World Food Pavilion gaan bezoekers op een interactief, educatief en vooral leuk avontuur door de boeiende wereld achter ons eten. Naast de filmbelevenis van de Experience maken bezoekers in de innovatiedome kennis met innovatieve oplossingen uit de provincie Gelderland die bijdragen aan het behoud van een leefbare wereld. Op het speel- en smaakplein vinden  workshop sen tastings plaats en kunnen kinderen spelenderwijs meer leren over het belang van gezond eten.

Bekijk wat het World Food Pavilion te bieden heeft

Bewustwording over voeding; juist nu
De belangstelling voor voeding is de afgelopen jaren mede door coronapandemie en de oorlog in Oekraïne enorm toenemen. Juist in deze tijd ligt er grote nadruk op onderwerpen als voeding en gezondheid, een duurzaam voedselsysteem en de transitie en innovatie die op veel vlakken nodig is. Om op deze vlakken gedragsveranderingen te bewerkstelligen is bewustwording van groot belang.

Partners
Naast de initiatiefnemers zijn ook Foodvalley NL, Gemeente Wageningen, Greenport Gelderland, Neder Banaan, NEXTgarden, OnePlanet Research Center, Oost NL, Regio Foodvalley, SmaakPark, Spoony, Think East Netherlands, Wageningen University & Research en World Food Center betrokken bij het World Food Pavilion.