Ede, 6 december 2021 – Robin de Lange, directeur van Ouwehands Dierenpark, is toegetreden tot het bestuur van de stichting World Food Center Experience. De Lange neemt in het bestuur de plaats in van Dirk Lubbers, die overgestapt is naar het projectteam waar hij zijn expertise inzet in de realisatie van de Experience.

Robin de Lange, directeur Ouwehands Dierenpark en bestuurslid Stichting WFC Experience

Door zijn jarenlange ervaring in de leisure en hospitality branche bij onder andere Duinrell en inmiddels 17 jaar bij het dierenpark, heeft De Lange een brede kijk op ondernemen, marketing & sales, operationeel management en media. “De Experience gaat nu een nieuwe fase in; het masterplan realiseren en zorgen dat er straks een operationele attractie staat die geld op gaat leveren en het hoofddoel realiseert, namelijk bewustwording van de uitdagingen die er zijn op het gebied van voedsel en het verhogen van de individuele betrokkenheid daarbij. Uiteindelijk kan dat hoofddoel alleen bereikt worden als de Experience jaarlijks rendabel is”.

Veel parallellen
Volgens projectdirecteur Marcel Goossens is Robin de Lange echt een aanwinst voor de stichting. “Zeker nu de Provincie Gelderland en de gemeente Ede het groene licht hebben gegeven om de Experience te realiseren en de nieuwe belangrijke rol van Dirk Lubbers, kan het bestuur de expertise van Robin goed gebruiken. Er zijn veel parallellen tussen de Experience en Ouwehands Dierenpark. Bijvoorbeeld waar het gaat om marketing en sales, de doelgroep van gezinnen met kinderen, maar ook hoe je bezoekers aanzet tot nadenken en handelen.

Het bestuur van de Stichting WFC Experience bestaat uit Cees van der Knaap (voorzitter), Ika van de Pas, Hans Dagevos, Aart Jan Verdoold en Robin de Lange.

Lees hier het volledige interview met Robin de Lange  


Over de World Food Center Experience

De World Food Center Experience wordt een thema-attractie over voedsel die bezoekers meeneemt op een persoonlijk voedselavontuur. Door te zien, voelen, proeven en ruiken, worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons eten en de keuzes die we daarin maken. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs. Meer informatie is te vinden op www.wfc-experience.nl.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en hoge resolutie beelden neemt u contact op met David de Bruijn, pr-manager Stichting World Food Center Experience. Tel: 06 18 48 03 99 | Mail: pers@wfc-experience.nl of david.debruijn@wfc-experience.nl